Breaking news

Vitesse op de rand van de afgrond: KNVB wijst verzoek overname aandelen af

Vitesse op de rand van de afgrond: KNVB wijst verzoek overname aandelen af

14 februari - 12:07 Laatste update: 12:35

De overname van de aandelen van Vitesse door Common Group gaat niet door. Dit besluit heeft de KNVB woensdag bekend gemaakt. De club verkeert in zwaar weer, waardoor deze beslissing wel eens slecht uit kan pakken voor de Arnhemmers.

In 2022 maakte Vitesse-eigenaar Valeriy Oyf bekend dat hij zijn aandelen in de club wilde verkopen. In september van dat jaar bleek dat de Amerikaanse Common Group deze aandelen graag wilden overnemen. Inmiddels heeft de KNVB besloten dat die overname niet door zal gaan.

De Nederlandse bond meldt dat de licentiecommissie onderzoek heeft gedaan naar de Common Group. Dat onderzoek heeft de afgelopen zeven maanden plaatsgevonden. Inmiddels heeft de commissie bekend gemaakt dat de Common Group niet genoeg eigen vermogen heeft om de Vitesse-aandelen over te kopen. Ook is het niet duidelijk of de Common Group investeerders heeft die het geld kunnen aanleveren.

Vitesse kan nog tot en met woensdag 21 februari in beroep gaan tegen het besluit. Daarnaast krijgen de Arnhemmers een boete van honderdduizend euro opgelegd. Die boete is voor het misleiden van de licentiecommissie door niet te informeren over het beëindigen van de relatie van de club met zijn bank.