De Jong lyrisch over ploeggenoot: "Die weet altijd welke kant hij op moet draaien"

11-04-2022 22:53

Luuk de Jong bevestigt tegenover de camera's van Rondo maar weer eens over wat voor een klasse Pedri beschikt. De jonge Spanjaard begon in de uitwedstrijd tegen Levante op de bank, maar kwam na een klein uur spelen in het veld toen de ploeg van Xavi het moeilijk had en op achterstand stond. Vijf minuten later was het raak voor de jongeling, die twee minuten eerder Pierre Emerick-Aubameyang had zien scoren.  

Presentator Wytse van der Goot vroeg De Jong hoe het is om met Pedri op het veld te staan. "Nou ja, hij is wel meer dan een speciale voetballer", bevestigt de pinchhitter wat de hele voetbalwereld denkt. "Die weet altijd welke kant hij op moet draaien. Als hij tussen drie man de bal krijgt, kan hij er in zijn beweging altijd tussenuit komen. Het lijkt echt alsof hij ogen in zijn achterhoofd heeft, want hij weet altijd precies waar iedereen staat en waar hij heen moet", gaat De Jong verder. 

Naast zijn dribbelvaardigheden, heeft Pedri nog een belangrijke kwaliteit volgens de Nederlander. "Hij kan ook nog eens afronden en heeft een paar goede goals gemaakt de laatste tijd", duidt De Jong mede op de winnende goal in de thuiswedstrijd tegen Sevilla van een week geleden.