Salah mist strafschop voor Egypte, Mané zegeviert en is erbij op het WK

30-03-2022 08:09 Laatste update: 10:44

Na de verloren finale om de Afrika Cup heeft Egypte een nieuw drama beleefd. Opnieuw was Senegal de boosdoener in een strafschoppenserie. Mohamed Salah wist zijn pingel niet te benutten: de vedette schoot hoog over nadat Senegal-fans met laserlampjes in zijn gezicht schenen.

Senegal had genoeg werk te doen na de 1-0 verloren heenwedstrijd tegen Egypte. De Afrika Cup-winnaar kregen al snel een zetje in de rug. Een eigen doelpunt van Egypte-speler Hamdi Fathi liet de Senegalezen na vier minuten al juichen. In het restant van de wedstrijd bleef een nieuw doelpunt uit, waardoor er het treffen tussen beide nationale teams opnieuw moest worden beslist door een penaltyreeks, net als een paar maanden geleden op de Afrika Cup.

Senegal trok opnieuw aan het langste eind. De eerste vier strafschoppen werden allemaal gemist. Bij een 2-1 voorsprong voor Senegal miste ook Mostafa Mohamed, waarna Sadio Mané zijn land naar het WK schoot. De Liverpool-aanvaller schoot ook de winnende penalty binnen die Senegal de Afrika Cup bezorgde.