Southgate begrijpt niets van behandeling Maguire: 'Heb dit nog nooit meegemaakt'

13 september - 16:41 Laatste update: 17:02

Bondscoach Gareth Southgate is niet gediend van de manier waarop de Britse pers omgaat met Harry Maguire. De Engelsman heeft het al enige tijd lastig, maar krijgt in de pers in extreme mate kritiek over zich heen.

Maguire staat te boek als een soms ongelukkige speler. Fouten en eigen doelpunten zijn wel eens onderdeel van het spel van Maguire, maar volgens Southgate is dat perspectief te veel uit zijn verband getrokken. Volgens hem is de verdediger van Manchester United een absolute meerwaarde. "Het is een absolute grap. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er op zo’n manier met een speler wordt omgegaan. Mensen in ons eigen land denken hem belachelijk te kunnen maken. Waar gaat dit over?"

Volgens de bondscoach zorgt de pers er voor dat  het Engelse publiek Maguire ook niet meer steunt. "Het is het gevolg van de belachelijke behandeling van hem over een lange periode. Het kan niet hoe hij door onze commentatoren en analisten wordt behandeld. Ze hebben iets gecreëerd wat ik nog nooit heb gezien. Hij is een steunpilaar geweest in één van de meest succesvolle Engelse teams van het afgelopen decennium", vertelt een zichtbaar geïrriteerde Southgate op de persconferentie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s