Koeman opent de deur voor De Jong: 'Als hij wat terug wil doen, dan weet hij wat'

4 september - 18:37 Laatste update: 20:08

De deur voor Luuk de Jong bij het Nederlands elftal blijft open staan, zo bevestigt Ronald Koeman op de persconferentie bij het Nederlands elftal. De aanvaller van PSV bedankte eerder, maar dat hoeft geen definitief afscheid te betekenen.

De Jong bedankte eerder al voor Oranje door te stellen dat hij fysiek ouder werd en hij meer tijd voor familie wilde hebben. Onlangs opende hij toch de deur voor een terugkeer en Koeman springt er op in. "In mijn vorige periode was Luuk altijd bij de selectie", begint de bondscoach. "Daar zit het antwoord wel in. Ik heb Luuk naar Barcelona gehaald. Dat had hij toen zelf ook niet verwacht. Dus als hij wat terug wil doen, weet hij wat hij moet doen."

Koeman geeft verder nog aan altijd goed contact te hebben met de aanvaller. "Luuk en ik hebben goed gesproken toen hij mij belde om definitief af te zeggen. Daar had hij zijn redenen voor, die heb ik geaccepteerd. Als hij terug wil komen, weet hij mij te vinden. Dat is aan hem. Ons contact is dusdanig goed dat hij mij wel zal bellen. Voor mij staat de deur altijd open, maar de bal ligt bij hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s