Ten Hag baalt van verlies en boos op arbitrage: 'Creëren kansen, maar scoren niet'

20 augustus - 09:23 Laatste update: 09:46
3

Erik ten Hag baalt van het 2-0 verlies tegen Tottenham Hotspur. De Nederlandse manager zag zijn ploeg goed spel leveren en was ontevreden over de arbitrage. 

"Ten eerste niet het benutten van kansen", begint Ten Hag voor de camera van Viaplay. "In de eerste helft spelen we goed en hebben we de druk er op. We hebben van daar uit veel kansen gecreëerd, maar ook door goed voetballen. Uiteindelijk creëer je goede kansen, maar scoor je niet." Ten Hag zag dat het eerste doelpunt van Tottenham een kantelpunt inde wedstrijd was. "We zijn daarna niet uit elkaar gevallen. We hebben onze kansen gehad en hebben goed gevoetbald."

Volgens Ten Hag had United minimaal één strafschop moeten hebben. "Ik begrijp het ook niet, maar dat is voetbal. Je moet het accepteren en vandaag was de arbitrage niet aan onze kant. Het is wat het is." De Nederlandse manager was wel te spreken over zijn keeper. Onana was volgens zijn manager 'zeer proactief' en kon op lovende woorden rekenen. "Een absoluut toegevoegde waarde." Ten Hag geeft nog aan niet volledig tevreden te zijn met de competitiestart aangezien het uiteindelijk enkel draait om het halen van punten.