Fernandes geeft een inkijkje in de werkwijze van Ten Hag bij Manchester United

03-06-2023 08:55

Bruno Fernandes is zeer te spreken over de werkwijze van Erik ten Hag. De aanvoerder van Manchester United heeft een inkijkje gegeven in de werkwijze van de Nederlandse manager, die een succesvol eerste seizoen beleeft.

Fernandes arriveerde in de winter van 2020 bij Manchester United en schoot meteen alles kapot in Engeland, maar kende een terugval. Daar kwam drastisch verandering in toen Ten Hag in de zomer van 2022 aan het roer kwam in Manchester. De Portugees is opgebloeid en weer onmisbaar in het elftal.

"Hij is blij met hoe ik speel, hoe ik train en hoe ik mijn emoties laat zien, mijn passie voor het spel", begint Fernandes op beelden van Omnisports. "Hij weet dat ik om het spelletje geef. Als hem iets niet gevalt dan zegt hij dat ook, dan roept hij me naar zijn kantoor."

"We hebben veel gesprekken gevoerd, veel individuele meetings ook", vervolgt Fernandes, die dat niets anders dan kan respecteren van Ten Hag. "Dat laat zien dat hij respect toont, hij wil ook mensen beschermen", besluit hij. Vanmiddag speelt Manchester United de finale van de FA Cup tegen Manchester City. Het kan de tweede prijs van het seizoen worden voor Ten Hag en Fernandes.