Meer video’s

Rutten: 'Nieuws van Van Nistelrooij kwam als een bom, had hem willen weerhouden'

26 mei - 12:36 Laatste update: 13:40

Voor Fred Rutten kwam het nieuws over een vertrek van Ruud van Nistelrooij 'als een bom binnen'. De assistent-trainer van PSV, die tijdens de allesbeslissende competitiewedstrijd tegen AZ de honneurs waarneemt, zag het vertrek van zijn collega niet aankomen.

Afgelopen woensdag bracht PSV rond het middaguur het verrassende nieuws dat Van Nistelrooij het op dat moment per direct voor gezien houdt bij de club. De oefenmeester zou geen draagvlak meer voelen en het niet zien zitten om het seizoen nog af te maken in Eindhoven. De interne conflicten in de technische staf is één van de veelbesproken thema’s rondom het vertrek van Van Nistelrooij.

"Het nieuws van Ruud kwam als een bom binnen, zijn besluit zag ik niet aan komen anders had ik geprobeerd hem ervan te weerhouden", begint Rutten op de persconferentie in aanloop naar het duel tegen AZ, geciteerd door Voetbal International. "Ik heb goed met Ruud samen gewerkt, waar de kink in de kabel is gekomen is niet relevant als het al zo is, ik wil dat de focus op AZ gaat.""

"Ik heb Ruud niet gesproken, maar wel app contact gehad. Ik heb ook in dezelfde situatie gezeten, ik weet hoe Ruud zich voelt", vervolgt Rutten, die toch wel even moest slikken de afgelopen dagen. "Het heeft me allemaal heel erg bezig gehouden, maar ik heb de knop om gezet", klinkt het.

Mocht PSV zondag niet verliezen van AZ of Ajax niet winnen van FC Twente, dan voorkomen de Eindhovenaren op zeker een dramatisch einde van het seizoen. De tweede plaats, inclusief voorronde Champions League, is dan een feit.