Rotterdammer De Roon deelt sneer uit aan Mourinho, Atalanta verslaat AS Roma

25-04-2023 06:40 Laatste update: 09:23
2

Marten de Roon heeft vier dagen na de Europese overwinning van AS Roma op Feyenoord een sneer uitgedeeld aan Roma-coach José Mourinho. De Oranje-international wist maandagavond thuis met 'zijn' Atalanta met 3-1 te winnen van de Romeinen, waarna hij zijn gram haalde op Instagram.

Feyenoord moest in de Europa League-wedstrijd van afgelopen donderdag pas in de verlenging buigen voor Roma, dat uiteindelijk met 4-1 won. Vooral het provocerende gedrag van Mourinho beef vele Rotterdammers nog lang in het geheugen gegrift, zo ook De Roon. De middenvelder speelde de gehele wedstrijd mee en zag hoe zijn ploeg vlak voor rust via Mario Pasalic op voorsprong kwam. In het laatste kwartier van de wedstrijd stelden Rafael Tolói en landgenoot Teun Koopmeiners de overwinning veilig. Roma's eretreffer kwam van de voet van Lorenzo Pellegrini, die in kwartfinale tegen Feyenoord eveneens goed was voor een treffer.

Reden genoeg voor De Roon om, zoals we inmiddels wel van hem gewend zijn, lucratief uit de hoek te komen op sociale media. 'Wanneer je roots in Rotterdam liggen en je AS Roma verslaat', schrijft hij, met een foto met een Conference League-sleutelhanger om zijn middelvinger. Datzelfde soort sleutelhanger gaf Mourinho tijdens de persconferentie aan journalist Joep Schreuder, om zo de Nederlanders even te helpen herinneren aan de finale van het toernooi uit 2022, waarin Roma eveneens Feyenoord wist te verslaan.

Atalanta boekte in ieder geval een belangrijke zege in de Serie A, want het mag op de zevende plek nog altijd hoop houden op een Champions League-ticket. Voor Roma geldt dat met een vijfde plaats net iets meer. De nummers één tot en met vier plaatsen zich voor het miljardenbal.