"Wel lekker als je Abraham én de wereldkampioen kan brengen, die waren belangrijk"

21-04-2023 08:14

Arne Slot stelt dat het wel heel lekker was voor AS Roma dat ze Tammy Abraham en Paulo Dybala in konden brengen. De oefenmeester prijst de Romeinen dat ze hebben kunnen winnen van Feyenoord.

"Je moet complimenten geven aan clubs die in staat zijn om dit Feyenoord uit te schakelen", begint Slot na afloop op de persconferentie. De oefenmeester beroept zich op de mentale weerbaarheid van zijn ploeg. "Dan moet je mentaal ook super sterk zijn, want ondanks dat zij voorkwamen, kwamen wij weer terug op 1-1. We staan er ook om bekend als een ploeg die maar door blijft gaan, dus dat is knap."

Waar Feyenoord er met een gelijkspel vandoor leek te gaan, gaf de door José Mourinho ingebrachte kwaliteit uiteindelijk de doorslag. "Zij hebben spelers die constant sterk zijn in de duels, maar je hebt wel gelijk dat het lekker is dat je met spelers kan beginnen die al goed zijn en die kan vervangen", aldus Slot, doelend op Tammy Abraham en 'wereldkampioen' Paulo Dybala. "Zij speelden een belangrijke rol bij de 2-1 en 3-1", besluit hij.

Tegen de verwachting in begonnen Abraham en Dybala op de bank bij Roma. Het tweetal raakte geblesseerd in de heenwedstrijd tegen Feyenoord.