Pierie looft Heitinga: 'Staat in de bekerfinale en verloor alleen van Feyenoord'

09-04-2023 10:26

Kik Pierie heeft lovende woorden over voor John Heitinga. Beide heren kennen elkaar uit hun tijd bij Jong Ajax. De 22-jarige verdediger vindt dat de huidige Ajax-trainer goede resultaten boekt na 'voor de leeuwen te zijn gegooid'.

VoetbalNieuws sprak met Pierie, die momenteel door de Amsterdammers wordt verhuurd aan Excelsior. Zaterdagavond moesten zij hun meerdere erkennen op bezoek bij PSV: 4-0 verlies. Hij gaat in op zijn band met Heitinga, die Pierie een tijdje onder zijn hoede had bij Jong. Hij werd door Ajax van Heerenveen gehaald, maar brak nog niet door in het eerste. "Ik ken hem goed vanuit mijn tijd bij Ajax en heb ook veel met hem gesproken. Ik zat natuurlijk in een lastige situatie en wilde graag spelen. Hij wilde graag wat jongens erbij hebben, dus zo konden we wat voor elkaar betekenen."

De verdediger stelt dat Heitinga voor het eerst voor de leeuwen wordt gegooid bij een grote job en is onder de indruk van zijn prestaties. "Ik denk dat hij dat heel erg goed gedaan heeft. Hij heeft alleen van Feyenoord verloren en staat in de finale van de beker. Het is heel knap om vanaf moment één die resultaten te boeken, dus dat doet 'ie knap."

Of Pierie zelf nog hoop heeft op een doorbraak in de Johan Cruijff Arena? "Daar kijk ik nu echt helemaal niet naar. Zes finales en dan zie ik wel weer wat het volgende hoofdstuk wordt. Eerder dan die zes paragrafen ga ik niet verder kijken." Excelsior staat momenteel op de zestiende plaats in de Eredivisie en hoopt zich in het restant van de competitie veilig te spelen.