Pas ontdekte Argentijn Retegui scoort opnieuw voor Italië: voorsprong tegen Malta

26-03-2023 22:13

Voorafgaand aan de huidige interlandperiode kende waarschijnlijk vrijwel niemand hem, maar ondertussen heeft Mateo Retegui naam gemaakt als Italiaans international. In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland van afgelopen donderdag was de halve Argentijn al trefzeker. Zondagavond is het opnieuw raak tegen Malta.

En dat is toch best bijzonder te noemen, want de 23-jarige aanvaller bleef lang onder de radar bij CA Tigre uit Buenos Aires. Hij is een oud-hockeyer en heeft een dubbel paspoort, waardoor hij ook voor Italië mag uitkomen. Francesco Totti, zijn zaakwaarnemer, is hoogstwaarschijnlijk de man die hem heeft getipt bij bondscoach Roberto Mancini.

Hij laat meteen merken dat Totti het goed heeft gezien. Bij zijn debuut tegen Engeland was het al meteen raak en ook tegen Malta weet hij weer het net te vinden door de 0-2 tegen de touwen de schieten. Zo rustig als zijn leven in Argentinië was, zo druk wordt het mogelijk nu. Zijn prestaties zijn uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan bij de grote clubs. Zou zouden Internazionale en AC Milan al in de rij staan om de pas ontdekte spits in te lijven.