Wie anders: Ronaldo schiet Portugal op voorsprong met 121e interlandgoal

26 maart - 21:15

Cristiano Ronaldo heeft zondagavond zijn 121e (!) interlanddoelpunt gemaakt voor Portugal. De 38-jarige superspits is nog altijd niet klaar met interlandvoetbal en bewijst dat maar weer eens in de EK-kwalificatiewedstrijd met Luxemburg. Na amper tien minuten is het al raak.

Ronaldo is recordhouder wat betreft interlanddoelpunten. In september 2021 stootte hij Iraniër Ali Daei van de troon. Dat kunnen er nog flink wat meer worden, want na dik een kwartier staat het al 0-3 voor de Portugezen en dus zijn ze op jacht naar een monsterscore. Sinds afgelopen donderdag gaat hij ook aan kop in de lijst van meest gespeelde interlandwedstrijden ooit. Hij staat momenteel op 198 wedstrijden voor Portugal.

Portugal won toen met 4-0 van Liechtenstein, een andere voetbaldwerg. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez is na zondag al klaar met de interlandbreak, maar kan in juni meer tegenstand verwachten. Dan wachten twee andere landen uit de poule; Bosnië en Herzegovina en IJsland. Slowakije maakt groep J compleet.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie