Goed nieuws voor Oranje: ook Gakpo keert terug op training na virusinfectie

26-03-2023 12:49 Laatste update: 12:56

Na Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen is ook Cody Gakpo teruggekeerd bij het Nederlands elftal. De aanvaller van Liverpool FC was eerder een van de vijf spelers die het Oranje-kamp moesten verlaten na een voedselvergiftiging.

Het kamp van het Nederlands elftal werd vorige week opgeschud door een aantal afvallers. Eerst bleken Frenkie de Jong en Steven Bergwijn niet fit genoeg om aan te sluiten bij het keurcorps van bondscoach Ronald Koeman en later kregen Joey Veerman, Sven Botman, Cody Gakpo, Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen last van een voedselvergiftiging, die zou zijn veroorzaakt door een verkeerde kipkerrie.

Na het verloren duel met Frankrijk keerden De Ligt en Verbruggen terug bij de selectie van Oranje. Daar heeft ook Gakpo zich nu bijgevoegd. De aanvaller van Liverpool werd gespot op de training en lijkt dus fit genoeg om in actie te kunnen komen tegen Gibraltar. 

Maandag om 20.45 uur speelt het Nederlands elftal tegen de voetbaldwerg. Oranje hoopt zich van de eerste overwinning in de EK-kwalificatie te verzekeren.