Koeman over Oranje-niveau: 'Nog heel veel te doen voor een aantal spelers'

25-03-2023 12:31

Bondscoach Ronald Koeman stelt na afloop van de kansloze nederlaag in de EK-kwalificatie tegen Frankrijk dat een aantal spelers nog best wat te doen heeft om het niveau van de tegenstander aan te tikken. Oranje werd voornamelijk in de eerste helft weggevaagd door Les Bleus, die na 21 minuten al met 3-0 voor stonden.

Op de persconferentie wordt Koeman gevraagd naar de mogelijke overschatting van sommige Oranje-spelers. Zo werd Kenneth Taylor bijvoorbeeld al na een halfuur naar de kant gehaald. “Eén is inderdaad om in het Nederlands elftal te spelen, maar twee om dat op dit niveau tegen zo’n tegenstander te doen”, aldus Koeman. “Dan kun je op basis vanavond zeggen dat er best nog wel wat te doen is voor een aantal spelers.”

Oranje verloor uiteindelijk met 4-0. In de slotfase mistte Memphis Depay nog een strafschop. De mannen van Koeman hebben maandag weer de kans om de rug te rechten en dat is het ook aan de stand verplicht. Voetbaldwerg Gibraltar komt dan op bezoek in De Kuip. Zij verloren vrijdagavond met 0-3 van Griekenland.