Argentijnse bondscoach Scaloni: 'Messi's situatie is makkelijk te begrijpen'

22 maart - 11:49 Laatste update: 11:57

Lionel Messi is gelukkig bij het Argentijnse elftal, stelt Lionel Scaloni. De bondscoach van Argentinië wil daarnaast graag vooruit kijken na de winst van het WK in Qatar.

De voorbije maanden is het vaak gegaan over Messi. Blijft hij wel? Stopt hij met voetballen bij de Argentijnse nationale ploeg? Volgens Scaloni is er geen twijfel over. "Leo’s situatie is makkelijk te begrijpen", begint hij op de persconferentie. "Het gaat goed met hem en hij is blij dat hij terug bij het team is. Totdat hij anders zegt blijft hij gewoon komen. Hij vertelt me ook dat hij door wil gaan, voor mij is er geen twijfel."

Nu Scaloni al een Copa America (2021) en een WK (2022) op zijn naam heeft staan, zijn de grootste doelen eigenlijk al bereikt. De oefenmeester denkt daar zelf anders over. "Het WK is voorbij en als coach heb ik nu een ander doel", vervolgt hij, zonder al te veel te willen worden herinnerd aan het WK. "Als je op social media zoekt dan vind je zo hoe we het WK hebben gevierd. Dat komen er dingen naar boven die niet helpen, ze brengen herinneringen terug. Je moet vooruit kijken en dat is wat we ook doen", besluit hij.

Argentinië speelt twee vriendschappelijke wedstrijden de komende dagen. Op 24 maart staat de wedstrijd tegen Panama op het programma, waarna vier dagen later tegen Curação wordt geoefend.