Koeman lovend over multifunctionele PSV'er: 'Hij geeft schwung aan het elftal'

20-03-2023 19:06 Laatste update: 19:09

Ronald Koeman is positief gestemd over Xavi Simons. De spelmaker van PSV krijgt in de media enkel lof over zich heen en lijkt zich klaar te mogen maken voor een prominente rol bij het Nederlands elftal.

Rafael van der Vaart gaf zondag bij Studio Sport aan dat hij een elftal om Simons heen zou bouwen. "Ik vind hem op dit moment de allerbeste speler die Nederland te bieden heeft. Als ik Ronald Koeman was, zou ik een elftal om hem heen bouwen. Absoluut. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar op basis van zijn talent", gaf de 109-voudig international aan. Koeman wil echter nog niet zo hard van stapel lopen. "Dat vind ik een tikkeltje overdreven, maar Rafael mag dat zeggen. Hij houdt wel van dat soort types, dat is wel bekend", reageert de bondscoach in Zeist.

Toch kan Koeman er niet om heen dat Simons van grote waarde is voor PSV. "Hij is een groot talent, die al heel belangrijk is voor PSV. Ook qua rendement. Hij kan op meerdere posities spelen en geeft schwung aan het elftal. Dat is goed en leuk om te zien. Er zijn een aantal dingetjes waarvan ik denk dat hij het een beetje moet veranderen, maar hij is jong en daar ga ik wel met hem over praten."