Koeman: 'Als Tete op één iemand geen kritiek moet leveren ben ik dat volgens mij'

20-03-2023 16:10 Laatste update: 17:32

Ronald Koeman vindt dat Kenny Tete geen kritiek op hem moet leveren. De rechtsback was gepikeerd omdat hij buiten de boot viel voor de definitieve Oranje-selectie, maar daar is de bondscoach niet van gediend.

Tete verscheen zondag voor de camera’s van Ziggo Sport en maakte een geïrriteerde indruk. De rechtsback van Fulham zei onder andere 'dat het lijkt alsof er met zijn balletjes wordt gespeeld' en dat hij 'dan liever niet in de voorselectie was opgenomen'.

"Ik heb dat niet gelezen", begint Koeman tijdens de persconferentie. De bondscoach bijt daarna van zich af. "Als Tete op één iemand geen kritiek moet leveren, dan ben ik dat volgens mij. Ik heb hem in mijn vorig periode, buiten al de blessures die hij toen kreeg, echt wel in beeld gehad. Dat was hij nu ook, omdat hij voor het eerst in lange tijd weer ieder weekend speelt. Maar uiteindelijk valt de keuze op iemand anders."

Koeman haalt daarna aan dat hij geen kwaad bloed jegens Tete heeft. "Ik ben niet rancuneus (over Tete, red). Misschien bel ik hem na deze periode om te vragen hoe hij erin staat. Het is graag of niet", besluit hij.