Ten Hag speelt voor prijzen met United: 'We zitten in een positie om ze te winnen'

20-03-2023 12:49

Erik ten Hag houdt ervan om voor de trofeeën te spelen met Manchester United. De Nederlandse manager zag zijn elftal afgelopen zondag doorstoten naar de halve finale van de FA Cup.

Lang zag het er zondag uit dat Ten Hag een flinke knauw zou krijgen tegen Fulham, maar zo’n twintig minuten voor tijd werd de kwartfinale van de FA Cup volledig omgedraaid. Drie rode kaarten droegen bij aan de 3-1 overwinning van Manchester United, waardoor de halve finale van het befaamde Engelse bekertoernooi nu een feit is.

"Ik denk dat we in de positie zitten waar we in willen zitten", begint Ten Hag op de persconferentie na afloop van het duel. "We vechten ervoor, we verdienen het. Trofeeën worden op het eind van het seizoen verdeeld. We zitten in een positie om ze te winnen."

"We hebben het hele elftal nodig", vervolgt Ten Hag, die alvast naar het komende speelschema kijkt. "We moeten om de vier dagen een wedstrijd spelen tot het eind van het seizoen. Daar houden we van, we krijgen energie en brandstof door het spelen om trofeeën", besluit hij.

Mocht Ten Hag ook de FA Cup winnen, dan betekent dat de tweede prijs van het seizoen. Een maand geleden werd de League Cup al in de prijzenkast op Old Trafford gezet.