Simons teleurgesteld: 'Wil Champions League spelen en kampioen worden'

20-03-2023 09:21

Xavi Simons scoorde zondagmiddag al na acht minuten voor PSV tegen Vitesse, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat zijn ploeg puntverlies leed. In Arnhem werd het 1-1, tot grote teleurstelling van de nog altijd pas 19-jarige middenvelder. Hij vertelt na afloop over zijn persoonlijke ambities en is dankbaar dat hij bij PSV de kans krijgt om zich in de kijker te spelen.

"Ik heb hier voor vijf jaar getekend en ben heel erg blij dat ik hier kan spelen en mezelf kan ontwikkelen", aldus Simons op de persconferentie. Dankzij zijn doelpunt is hij gedeeld topscorer van de Eredivisie, samen met Anastasios Douvikas van FC Utrecht. "Maar natuurlijk is het wel teleurstellend dat je… Ik wil gewoon Champions League spelen en kampioen worden. Ik denk dat iedere voetballer dat wil. Ik focus me nu op de resterende acht wedstrijden van de Eredivisie en de beker en aan het einde van het seizoen zullen we het zien."

PSV komt pas op 1 april weer in actie. Simons mag zich in de komende week opmaken voor een interlandperiode met het Nederlands elftal. Bondscoach Ronald Koeman riep hem op voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (vrijdag 24 maart, Parijs) en Gibraltar (maandag 27 maart, Rotterdam).