Opvallend moment voorafgaand aan Klassieker: Tadic en Kökçü geven elkaar geen hand

20-03-2023 09:05

Er deed zich voorafgaand aan de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord een opmerkelijk moment voor bij de toss. Aanvoerder Dusan Tadic en Orkun Kökçü melden zich bij scheidsrechter Danny Makkelie, maar geven elkaar geen hand. In eerste instantie geeft Kökçü die ook niet aan Makkelie, maar daarna wordt hij teruggeroepen door de arbiter.

En dat leidt tot verbazing bij ESPN-analisten Mario Been en Kenneth Perez. "Ik dacht nou, hebben die een akkiefietje gehad of is er wat gebeurd?", aldus Been. Beide heren liepen vervolgens weg, maar gaven Makkelie wel een hand. Na afloop van de wedstrijd gaf Kökçü aan dat hij de grootspraak van Ajax wel zat was en hij meer stond voor 'Geen woorden maar daden'. Of hij daarmee ook op dit moment doelt, is onduidelijk.

Feyenoord won de Klassieker zondagmiddag met 2-3 en zette daardoor een reuzenstap richting de zestiende landstitel in de clubgeschiedenis. Het onderlinge verschil met nummer twee Ajax is nu zes punten. Het was bovendien de eerste Rotterdamse zege in de Arena sinds 2005.