'Het lukte niet' bij PSV volgens Van Nistelrooij: 'Valt qua teamaspiraties tegen'

20-03-2023 08:16

PSV heeft zondagmiddag verzuimd om optimaal te profiteren van de nederlaag van Ajax tegen Feyenoord (2-3). De Eindhovenaren kwamen zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij Vitesse. Trainer Ruud van Nistelrooij is na afloop duidelijk en vindt dat zijn ploeg niet genoeg bracht om aanspraak te maken op de overwinning.

PSV kwam al na acht minuten op voorsprong dankzij een treffer van Xavi Simons, maar in de tweede helft werkte Ibrahim Sangaré de bal in eigen doel. Meer doelpunten vielen er niet in het GelreDome en dus leed PSV voor de tiende keer puntverlies. Ze konden drie punten inlopen op Ajax en zodoende een gedeelde tweede plek innemen.

“Iedereen wil, maar soms haal je daarin je niveau niet”, aldus Van Nistelrooij op de persconferentie. “Dat heeft iedereen weleens meegemaakt, maar als er een aantal spelers meer zijn, begint dat op te vallen. Vandaag (zondag, red.) hadden veel jongens niet dat topniveau, ondanks dat de wil er wel is. Dan was het niet genoeg om hier te winnen en valt het qua aspiraties die we als team hebben heel erg tegen.”

De PSV-coach heeft nu even de tijd om alle feiten op een rij te zetten. Wegens de interlandbreak wordt de Eredivisie pas op 1 april weer hervat. Het Nederlands elftal neemt het in het kader van de EK-kwalificatie op tegen Frankrijk en Gibraltar. Simons is de enige PSV’er die is opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman.