Samenvatting: Bayern verzuimt koppositie te heroveren dankzij remise in Leverkusen

20-03-2023 06:38

Het is Bayern München zondagavond niet gelukt om de koppositie in de Bundesliga te heroveren. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann ging op bezoek bij Bayer Leverkusen en moest minimaal gelijkspelen om Borussia Dortmund, dat eerder deze week met 6-1 van FC Köln won, lijstaanvoerder af te maken. De Zuid-Duitsers kwamen nog wel op voorsprong dankzij Joshua Kimmich, maar in de tweede helft bepaalde Exequiel Palacios met twee benutte strafschoppen de eindstand op 2-1.

Matthijs de Ligt speelde de gehele wedstrijd mee. Daley Blind en Ryan Gravenberch leven negentig minuten lang op de bank. Door de remise bedraagt het gat tussen koploper Dortmund en nummer twee Bayern slechts één punt. Er zijn nog negen speelrondes te gaan. Der Rekordmeister is bovendien nog actief in de kwartfinales van de Champions League en de DFB-Pokal.