Slot: 'Erg bijzonder om de winnende te maken als je uit Rotterdam-Zuid komt'

19-03-2023 20:39
1

Arne Slot onderschrijft de bijzondere week van Lutsharel Geertruida. De verdediger komt uit de jeugd van Feyenoord en maakte zondag de winnende in de Johan Cruijff Arena.

In de slotfase ging Geertruida mee naar voren en kopte de winnende binnen tegen Ajax (2-3). Een bijzonder moment voor de Rotterdammer, die zaterdag aankondigde dat hij zijn contract gaat verlengen bij de club. De verdediger gaat zijn handtekening zetten onder een contract tot medio 2025.

"Ik denk dat die jongens het allemaal als een bijzonder weekend ervaren", begint Slot op de persconferentie. De oefenmeester beschrijft de bijzondere week van Geertruida. "Je vergeet nog dat hij vrijdag hoorde dat hij in de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit. Het is bijzonder om hier (Johan Cruijff Arena, red.), het voorrecht hebt om de winnende te maken en dan ook nog eens uit Rotterdam-Zuid komt zoals hij zo vaak tegen me zegt, jan dan is dat erg bijzonder."

Geertruida heeft slechts een paar uur om uit te rusten. Maandag gaat de verdediger van Feyenoord zich melden in Zeist bij Oranje.