Meer video’s

Conte sneert naar eigen spelers: 'Ze zijn egoïstisch en willen elkaar niet helpen'

18 maart - 23:29
0

Antonio Conte heeft na afloop van het 3-3 gelijkspel van Tottenham Hotspur tegen hekkensluiter Southampton zijn hart gelucht op de persconferentie. De Italiaanse manager richt zijn pijlen direct op zijn spelers, die volgens hem egoïstisch zijn en elkaar niet willen helpen. Bovendien ging hij in op de toekomst van Harry Kane bij de club.

De Spurs kregen in de slotfase een discutabele penalty tegen, die uiteindelijk werd benut door James Ward-Prowse. "Dat was voor mij geen penalty. Maar wat er de laatste weken op het veld gebeurt, vind ik veel erger", zo begint hij. Tottenham boekt eigenlijk het gehele seizoen al zeer wisselvallige resultaten en werd in de Champions League uitgeschakeld door AC Milan.

"Dit is het moment om daar iets over te zeggen, want ik vind het onacceptabel. We lieten opnieuw zien dat we geen team zijn. Ik zie egoïstische spelers die elkaar niet willen helpen en niet met hun hart spelen", aldus de Italiaan openlijk. "Tot vandaag probeerde ik dit te verbergen door er niet over te praten. Ik probeerde de teamgeest te verbeteren, want dis is niet het gevolg van een tactisch of technisch aspect. Als je een sterk, competitief team wil zijn en wilt vechten voor de winst, dan moet je met vuur in je ogen spelen en je hart spelen. En dat elk moment laten zien."

Hij heeft ten slotte nog een oproep. "Deze situatie moet veranderen. Als de club op deze manier door blijft gaan, dan kan de club continu van manager blijven wisselen, maar de situatie zal dan zeker niet verbeteren. Geloof mij maar."

En of Kane blijft? "Ik denk dat dat een vraag voor de club is", aldus Conte. "Ik vind dat hij hier voor de rest van zijn carrière moet blijven. Als je een spits van wereldklasse tot je beschikking hebt, dan wil je dat natuurlijk. Maar voetbal is soms onvoorspelbaar. Het is niet mijn taak om daar een beslissing in te maken."

Bekijk hier de complete samenvatting van Southampton - Tottenham Hotspur:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie