Van Halst enthousiast over stoïcijns AZ: 'Pascal Jansen is fantastisch'

18-03-2023 07:59 Laatste update: 08:02

Jan van Halst is lyrisch over de prestaties van AZ. De analist en voormalig prof is onder de indruk van trainer Pascal Jansen en de passie van de Alkmaarders.

Henk Ten Cate vraagt zich bij het Ziggo Sport Voetbalcafé af of AZ-trainer Pascal Jansen niet te weinig credits krijgt. De Alkmaaders beleven namelijk een uitstekend seizoen en schakelden afgelopen donderdag Lazio Roma uit in de Conference League. "Pascal Jansen is fantastisch", reageert Van Halst direct. "Heel stoïcijns. En wat ik het allermooiste vind aan AZ, los van voetbalinhoudelijk de pressing en hoe lang ze dat volhouden, het fatsoen dat ze hebben. Zij zitten mentaal zo goed in elkaar. Dat viel me op toen ze in vijf minuten tijd driemaal geen corner kregen. Normaal ga je als ploeg schelden en doen. Weet je wat zij dachten over die scheidsrechter? Ach, hij heeft zijn dag niet. Ze gingen gewoon verder en lieten zich niet uit hun spel halen."

Gullit onderbreekt de discussie over het eerste van AZ om zich uit te spreken over de prestaties van het jeugdelftal van de Alkmaarders in de Youth League. "Wacht nou even. Wat denk je van het tweede van AZ. Dan gebeurt er toch iets ongelofelijk goeds bij AZ."