Meer video’s

Slot bracht heuglijk Oranje-nieuws aan Feyenoord-duo: 'Mocht het ze vertellen'

17 maart - 15:00 Laatste update: 15:45

Arne Slot heeft het heuglijke Oranje-nieuws zelf aan Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer vertelt. De trainer van Feyenoord spreekt zelf geregeld met Ronald Koeman.

Het is voor Geertruida en Wieffer de eerste keer dat ze bij de definitieve selectie van Oranje zitten. "Heel mooi voor die jongens en veel mensen binnen de club", begint Slot op de persconferentie voorafgaand aan de Klassieker. "Geertruida is natuurlijk een jeugdspeler van ons, net als Malacia die is doorgegroeid. Wat betreft Wieffer is het een heel groot compliment voor de mensen die hem van Excelsior hebben opgehaald."

Slot wist het nieuws echter al eerder dan de twee internationals zelf. "De bondscoach had het mij verteld en kort voor het naar buiten kwam mocht ik het ze vertellen. Uiteraard zijn ze heel erg blij en ook hun collega's. Er zijn een aantal die vaak opgeroepen worden, maar de eerste keer is een bijzonder moment."

De oefenmeester uit Bergentheim ziet dat Koeman een andere werkwijze hanteert als zijn voorganger Louis van Gaal. "Deze bondscoach kiest ervoor om langs de clubs te gaan, dat deed de vorige niet. Toen ik bij AZ zat waren er ook een aantal debutanten en kwam hij langs. Dat is zijn manier van werken”, vervolgt Slot, die ook nog complimenten ontving van de bondscoach. "Hij gaf een mooi compliment over de intensiteit van ons spel. Hij is zeer geïnteresseerd in wat er bij ons gebeurt. Dat is leuk en interessant", besluit hij.

Plaats een reactie