Klopp realistisch na CL-uitschakeling van Liverpool: 'Het juiste team gaat door'

16-03-2023 06:49

Jürgen Klopp stelt dat Real Madrid het terechte team is dat zich voor de kwartfinales van de Champions League heeft geplaatst. De Madrilenen waren over twee wedstrijden met 6-2 te sterk voor zijn Liverpool.

Op Anfield werd het eerder al 2-5 voor Real Madrid, wat de taak enorm lastig maakte voor Liverpool in Estadio Santiago Bernabéu. Na een sterke openingsfase eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning voor De Koninklijke.

"We kwamen hier als avonturiers met de backpack op de rug, want we moesten een verschil van drie doelpunten goed maken", begint Klopp na afloop op de persconferentie. "Je hebt een speciale wedstrijd nodig, maar die speelden we niet. In momenten waren we goed maar Real Madrid was over de hele wedstrijd de betere, had controle en de betere kansen."

"Alisson moest twee sensationele reddingen verrichten om ons in de wedstrijd te houden", vervolgt de Duitse manager, die denkt dat het juiste team uiteindelijk de volgende ronde heeft behaald. "Als je door wil gaan dan moet je buitengewoon presteren. Als je de wedstrijd wil winnen dan moet je echt goed zijn. Real Madrid was gewoon beter en daarom denk ik dat het juiste team is doorgegaan", klinkt het.