Slot ziet Feyenoord vaak diep gaan: 'Des te knapper dat we resultaat weten te halen'

13-03-2023 14:20 Laatste update: 15:23

Arne Slot zag zondagavond dat 'zijn' Feyenoord opnieuw veel energie moest brengen om uiteindelijk in eigen huis af te rekenen met FC Volendam (2-1). De trainer is niet bang dat de verspilde energie zijn ploeg op een gegeven moment gaat opbreken, zo vertelt hij na afloop op de persconferentie.

Of de verspilde energie Feyenoord op een gegeven moment gaat opbreken? "Dat weet ik niet. Je kan ook zeggen; als je elke keer heel diep moet gaan en heel veel moet lopen, dan krijg je op een gegeven moment een betere conditie. Ik heb niet zo'n goede conditie, maar dat als ik dat wil opbouwen, ga ik steeds een beetje meer lopen en hoop ik op een steeds betere conditie te krijgen. Misschien niet een heel goed voorbeeld, maar je snapt denk ik wel wat ik bedoel."

Hij erkent vervolgens dat zijn ploeg elke keer diep moet gaan voor de punten. "Het is duidelijk dat wij veel wedstrijden spelen. Maar ja, dat is des te knapper dat we het elke keer kunnen en er ook een resultaat uit weten te halen."

@voetbalnieuwsvn Hoe zit het met jouw conditie? 😂🔴⚪️ #feyenoord #slot #arneslot #volendam #eredivisie #voetbal #voetbalnieuws #fy #vj #voorjou #foryou #conditie #daanjurgers ♬ Aesthetic - Tollan Kim