Heitinga kan in Klassieker koppositie grijpen met Ajax: 'Dat is al langer bekend'

12-03-2023 19:58 Laatste update: 20:01

Dankzij de 2-4 overwinning van Ajax op sc Heerenveen van zondagmiddag, kunnen de Amsterdammers volgende week de koppositie grijpen. In speelronde 26 van de Eredivisie komt dan koploper Feyenoord naar de Johan Cruijff Arena. Trainer John Heitinga blikt alvast vol goede moed vooruit op een Klassieker met grootse belangen.

"Ik vond niet dat wij in de problemen kwamen, maar dat is mijn mening", aldus Heitinga na afloop op de persconferentie. "Je maakt de 1-4 en daarna moeten we veel langer op balbezit spelen. De ruimtes komen er en daarin moeten wij het gewoon beter doen. Maar ik blijf vooral vasthouden aan de eerste helft."

Gerónimo Rulli zag er af en toe niet goed uit in het Abe Lenstra Stadion, met name bij hoge ballen vanaf de zijkant. Daardoor vielen ook de tegendoelpunten. "Ik heb het nog niet teruggezien. Ik denk dat we een collectieve prestatie hebben geleverd en daar is hij één van. We moeten ook genieten van de goals die we zelf hebben gemaakt."

En dus kan Ajax dankzij de driepunter volgende week de koppositie in de Eredivisie pakken, als Feyenoord op bezoek komt. "Dat is al langer bekend. We zijn een weg ingeslagen met elkaar en willen die doortrekken. Je kan het wel zeggen, maar moet het eerst uitvoeren. We hebben onszelf in een positie gebracht waarin we aanstaande zondag inderdaad de koppositie kunnen grijpen."

Feyenoord speelt zondagavond om 20.00 uur nog tegen FC Volendam. Bij winst is het onderlinge gat bij de aftrap van de Klassieker drie punten.