Conte heeft 'tijd en geduld' nodig: 'Ik zie dat mensen dat hier niet hebben'

11-03-2023 09:41

Antonio Conte stelt dat hij tijd en geduld nodig heeft om Tottenham Hotspur weer op het juiste spoor te krijgen. De Spurs maken geen afspraak meer op de titel, werden door Sheffield United uitgeschakeld in de FA Cup en moesten afgelopen week ook toezien hoe een ticket voor de kwartfinales van de Champions League in rook op ging. De Italiaanse manager vindt dat niet iedereen begrip heeft voor de situatie bij de club.

"Weer mijn toekomst, weer, oké", reageert Conte enigszins geïrriteerd op een vraag van een aanwezige journalist of hij nog wel wil blijven. "Op dit moment is het het belangrijkste om gefocust te blijven op de competitie. Jullie weten wat mijn mening en verlangen is, dat zeg ik vaak genoeg. We zijn ver van waar we willen zijn."

Hij stelt tijd en geduld nodig te hebben. 'Ik zie dat de omgeving dat hier niet heeft. Of misschien willen ze de realiteit niet onder ogen zien. We kunnen niet toveren. Ik vind niet dat ik het doelwit hoef te zijn voor de sommige personen."

"I'm not so stupid to kill myself", zo vervolgt Conte. 'Laat dat duidelijk zijn. Als je me vraagt of ik voor deze club door het vuur zal gaan, zeg ik altijd ja. At the end, I'm ready to die for this club."