Slot: "Een goede prestatie met een goal gaat gepaard met de kansen die je krijgt"

10-03-2023 11:46

Arne Slot sluit niet uit dat Ezequiel Bullaude meer kansen gaat krijgen bij Feyenoord. De Argentijn viel donderdagavond in tegen Shakhtar Donetsk en stelde met zijn kopbal een gelijkspel (1-1) veilig voor de Rotterdammers.

"Ik denk dat een goede prestatie met een goal bijdraagt aan de kansen die je krijgt", begint Slot na afloop op de persconferentie. "Hij viel uitstekend in, ook mede doordat hij die goal maakte. Dat gold ook voor Igor Paixão, die vanaf rechts de assist gaf en later nog twee keer dreigend was met een voorzet. Het is fijn dat onze invallers impact hebben op de wedstrijd. Marino Pusic (assistent, red.) zei dat we hem (Bullaude, red.) in moesten brengen. Daar heb ik geen spijt van."

Ook Orkun Kökcü is onder de indruk van de Argentijn. "Ja hij heeft een neusje voor de goal, dat zie je op de training”, deelt de Feyenoord-aanvoerder de mening van zijn trainer. “Hij is echt gevaarlijk in de zestien. Ik ben blij voor hem dat zijn doelpunt nu wel doorgaat. Het was volgens mij zijn eerste goal, dus dat is mooi voor hem", besluit hij.

Het vermoeden van Kökcü klopt. Het doelpunt van Bullaude was het eerste doelpunt in dienst van Feyenoord. Afgelopen zaterdag wist de Argentijn ook al het net te vinden tegen FC Groningen, maar de treffer werd wegens buitenspel van Santiago Gimenez afgekeurd.