Bassey vond 'het wel goed' om op de bank te zitten: 'Ziet dingen vanuit een ander perspectief'

05-03-2023 21:00

Calvin Bassey vond het naar eigen zeggen leerzaam om op de bank te zitten bij Ajax. De Nigeriaanse verdediger was onder Alfred Schreuder veelal basisspeler, maar kreeg na de aanstelling van John Heitinga als coach ineens veel minder speeltijd. Hij vertelt na afloop van de gewonnen competitiewedstrijd tegen NEC (1-0) dingen vanuit een ander perspectief te hebben gezien.

"Ik zeg niet meteen dat het goed is, maar iedereen heeft verschillende manieren om dingen te leren", zo stelt Bassey. "Soms moet je vanaf de zijkant toekijken om erachter te komen wat je mist. Je kunt de wedstrijd dan vanuit een ander perspectief bekijken. Het hielp mij in ieder geval."

Hij moet daarna lachen, omdat hij natuurlijk liever niet heeft dat Heitinga hem om de vijf wedstrijden weer eens op de bank plaatst voor een voetballes. "Ik heb verschillende dingen geleerd. De positionering van Edson (Álvarez, red.) bijvoorbeeld. Hoe we opbouwen van achteruit, hoe de restdefensie staat, et cetera. Je kunt daarna gemakkelijker met de trainers in gesprek over beslissingen, omdat het nog vers in je geheugen zit."