Klopp gaat in de achtervolging met Liverpool: 'Het is geen 'one-day trip''

04-03-2023 12:12

Liverpool heeft de weg omhoog weer ingeslagen en wil dat ook vasthouden. In de laatste vier competitiewedstrijden werden maar liefst tien punten gepakt. Aanstaande zondag staat de ploeg van trainer Jürgen Klopp in de North West-derby tegenover Manchester United.

Als Liverpool ook volgend seizoen in de Champions League wil spelen, dan moet het aan het einde van het seizoen minimaal op de vierde plek eindigen. Het gat met die plaats bedraagt momenteel zes punten, al hebben The Reds ook een wedstrijd minder gespeeld.

"Het belangrijke aan achtervolgen is dat het geen 'one-day trip' is. Je moet er wel echt voor gaan", aldus Klopp, die daarmee klaarblijkelijk het belang van een goede vorm probeert aan te duiden. "Ik denk dat Manchester United zich ook wel realiseert dat wij nog niet zijn afgeschreven. Het is niet zo dat wij in een niemandsland zitten."

Klopp beseft zich echter ook dat hij het niet in eigen hand heeft. "Als de concurrenten hun wedstrijden blijven winnen, dan is het voor ons bijna gedaan. Maar we moeten daar niet over nadenken en het gewoon wedstrijd voor wedstrijd benaderen. Ervoor gaan en ze hoe dan ook proberen te winnen."