Slot had altijd vertrouwen in Oranje-klant Hartman: 'Al 812 keer uitgelegd'

03-03-2023 18:39

Wie dacht dat Feyenoord aan het begin van het seizoen geen vertrouwen had in Quilindschy Hartman, is bij Arne Slot aan het verkeerde adres. De Rotterdamse linksback speelde aan het begin van het seizoen weliswaar weinig, maar volgens de trainer had dat niets te maken met zijn aantoonbare kwaliteiten. Vrijdagmiddag werd de 21-jarige Hartman voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

Slot werd er op de persconferentie in aanloop naar het thuisduel met FC Groningen naar gevraagd. "Volgens mij heb ik al 812 keer uitgelegd dat wij bij deze club heel erg fan zijn van Quilindschy Hartman", zo vertelt hij. "Maar zijn fitheid gaf twijfels. Vandaar dat wij met Fredrik Bjørkan en Marcos López zekerheid hebben aangetrokken. Ik heb echter nooit gezegd dat hij nummer drie in de rij was, verre van zelfs. Dat is ook de reden dat wij hem niet naar Excelsior hebben laten gaan."

Slot hoopt dan ook dat dat misverstand nu écht uit de wereld is. "Er is altijd heel veel vertrouwen in hem geweest. Maar als een speler twee jaar langer amper fit is, dan kun je daar als club niet volledig op bouwen. Vandaar dat wij de keuze hebben gemaakt voor de overige twee linksbacks."

Naast Harman maakten ook twee andere Feyenoorders hun debuut in de Oranje-voorselectie. Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida mogen eveneens hoop houden op een plaats bij de definitieve selectie van bondscoach Ronald Koeman. Eind maart neemt Nederland het uit tegen Frankrijk en thuis tegen Gibraltar op in de strijd om EK-kwalificatie.