Xavi ziet atypisch Barcelona in Clásico: 'Door Real Madrid moesten we zo spelen'

03-03-2023 07:48

Xavi zag zijn FC Barcelona donderdagavond een atypische wedstrijd spelen tegen Real Madrid. De oefenmeester van de Catalanen stelt dat dat alles te maken had met het spel van de Madrilenen.

Barcelona won de eerste halve finale tegen Real Madrid in de Copa del Rey (0-1), maar niet op een manier die we van ze gewend zijn. "Door Real Madrid moesten we zo spelen", begon Xavi na afloop op de persconferentie. "We waren niet goed met de bal vandaag. Normaal zijn we veel beter in balbezit, maar we verloren de bal zo snel. Onze passing was niet accuraat en normaal gesproken hebben we een beter gevoel voor wanneer we de aanval moeten kiezen. Vandaag hadden we dat niet."

Met name in het laatste bedrijf van de Clásico was het vrouwen en kinderen eerst voor Barcelona. "We stonden de hele tijd onder druk", vervolgt Xavi, die een fysiek Real zag. "Ze waren te sterk voor ons in de fysieke duels en we speelden tegen drie verdedigers waarvan het lastig was om te winnen. Daarom moesten we wel zo spelen zoals vandaag. Verdedigen is ook onderdeel van het spel."

Op woensdag 5 april staat de tweede halve finale van de Copa del Rey tussen Barcelona en Real Madrid op de planning. Ook in de competitie treffen de twee Spaanse concurrenten elkaar snel, op 19 maart in Barcelona. Het verschil in La Liga is momenteel zeven punten tussen koploper Barça en achtervolger Real.