Rutten begrijpt kritiek op PSV: 'Maar zo somber is het allemaal niet, hoor'

19-02-2023 20:56

Fred Rutten zag zondagmiddag hoe PSV voor de vijfde keer in 2023 niet wist te winnen in de Eredivisie. Op bezoek bij FC Utrecht kwamen de mannen van de zieke trainer Ruud van Nistelrooy niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Assistent Rutten nam daarom de honneurs waar en stelt na afloop dat het allemaal niet zo somber is als men denkt.

"Ik kruip zo naar huis, denk ik", aldus Rutten als een boer met kiespijn na een opsomming van slechte resultaten van de Eindhovenaren. "Misschien pikt iemand me onderweg wel op, als die me tegenkomt."

Hij reageert echter al snel serieus. "Nee, zo somber is het allemaal niet hoor. We weten allemaal, of het nou de spelers zijn of mensen van de staf, dat het in de top om een ding gaat en dat is winnen. Dan zijn er twee momenten bepalend: the game in de box. Of dat nou defensief is of offensief."

PSV staat na 22 speelrondes op de vierde plaats in de Eredivisie, op zes punten achterstand van koploper Feyenoord. In de Europa League wacht de ploeg nog een zeer zware klus. In de heenwedstrijd werd afgelopen donderdag met 3-0 verloren van Sevilla, waardoor alleen een wonder nog uitkomst kan bieden op een vervolg van het Europese avontuur.