'Klopp beleeft déjà vu in Liverpool: laatste Dortmund-jaar toont parallellen'

10-02-2023 21:33

Liverpool wist geen van zijn laatste vier competitieduels te winnen. Het loopt het hele seizoen al niet zoals manager Jürgen Klopp vooraf ongetwijfeld had gedacht. De gedachten gaan daarom terug naar Klopps laatste Dortmund-jaar.

Het seizoen 2014/2015 om precies te zijn, toen Dortmund zelfs nog even in degradatienood verkeerde. Zo ver is het gelukkig voor Liverpool nog niet, al staat het op een zeer teleurstellende tiende plaats. In de Bundesliga eindigde Klopp met Dortmund als zevende, hij kwalificeerde zich voor de voorrondes van de Europa League en haalde de finale van de DFB-Pokal. Daardoor kon Klopp alsnog door de voordeur vertrekken bij de ploeg die hij twee jaar daarvoor nog naar de finale van de Champions League had geleid.

Vier maanden na zijn vertrek uit het Roergebied werd Klopp aangesteld als manager van Liverpool. Ook op Anfield beleefde hij successen, maar ondertussen is het kommer en kwel bij een van de grootste clubs van Engeland. Komende maandag wacht de Merseyside Derby tegen Everton.

"Jullie weten wat mijn baan is, en ik ook. Dat is niet om hier uit te leggen hoe ik mijn team moet gaan opbouwen. Sommigen van jullie zullen vast een oordeel hebben, en dat is prima. Maar, voor deze keer, zal ik erkennen dat het niet genoeg was wat ik deed", zo sprak de Duitser afgelopen week op een persconferentie.