Ten Hag ondanks wissel tevreden over Weghorst: 'Variatie in aanval heeft gewerkt'

04-02-2023 19:51 Laatste update: 19:51

Na twee competitiewedstrijden zonder zege wist Manchester United zaterdagmiddag met 2-1 te winnen van Crystal Palace. Lang leek het een zorgeloze middag te worden voor de mannen van Erik ten Hag, maar in de slotfase maakte Casemiro het met een rode kaart nog onnodig spannend. De Nederlandse manager reageert na afloop voor de camera's van Viaplay.

"Ik had niet anders verwacht, want dat was uit ook zo", aldus Ten Hag, duidend op de lastige slotfase. "Het is een team met veel weerbaarheid en het geeft nooit op. Ze kunnen wedstrijden aan het eind nog veranderen. Dat hebben we daar meegemaakt en dus waren we er op voorbereid. Dan kun je erop inspelen en dat hebben we ook gedaan. Ik denk dat we een uitstekende wedstrijd hebben gespeeld, maar na de rode kaart verandert het spelbeeld."

Casemiro was de man die een op het oog onnodige prent ontving. "Dat heeft te maken met consequentheid", aldus Ten Hag. "Bij Palace wordt Martínez het licht uit de ogen geslagen en dan komt er geen ingreep van de VAR, maar vandaag wel. Ik denk dat meerdere spelers in dat akkefietje een boeking hadden kunnen krijgen. Het begint met een hele grove overtreding waarbij er een groot risico is op een blessure bij Antony. Uiteindelijk moeten onze spelers zich beheersen, maar ik ben wel blij dat ze voor elkaar opkomen. De manier waarop hij (Casemiro, red.) dat doet, gaat hij wel een grens over. Maar als je ingrijpt, moet je ook consequent zijn."

Tenslotte was Ten Hag zeer tevreden over het optreden van Wout Weghorst. Na een uur werd hij naar de kant gehaald voor Alejandro Garnacho. "Ik vind dat hij uitstekend heeft gespeeld. In het druk zetten, maar ook in het fungeren als aanspeelpunt en het doorvoetballen. Op een gegeven moment ga je wisselen om meer variatie in je aanvalsspel te krijgen en om de tegenstander die zich op hem heeft gefocust in de war te brengen. Dat heeft gewerkt, want dat zag je ook bij de 2-0."