Ten Hag doet oproep aan Engelse scheidsrechters: 'Ik ben daar teleurgesteld over'

01-02-2023 16:42

Erik ten Hag vindt dat zijn spelers te weinig in bescherming worden genomen. De Nederlandse managers roept scheidsrechters op om adequater te handelen.

Afgelopen weekend raakte Christian Eriksen geblesseerd na een spijkerharde tackle van Reading-aanvaller Andy Carrol. Het kost de Deen wellicht de rest van het seizoen. "Ik ben daar teleurgesteld over", begint Ten Hag tijdens een persmoment. "Er moeten restricties komen en meer regels om spelers te beschermen. Dit is een tackle, en de twee tackles erna ook, die niet thuishoort op een voetbalveld. Het brengt veel risico met zich mee om een collega te blesseren."

Het is niet de eerste keer dat een speler van Ten Hag geblesseerd is geraakt. De manager stipt nog een recent voorbeeld aan. "In de uitwedstrijd tegen Crystal Palace was er een elleboog op Martínez. Toen floten ze wel voor een vrije trap, maar het werd niet bestraft. Dat is ook een voorbeeld van hoe spelers niet worden beschermd."

Woensdagavond speelt Manchester United tegen Nottingham Forest in de League Cup. The Mancunians verdedigen een 3-0 voorsprong.