Van Nistelrooij op zoek naar balans: 'Zoeken naar de beste mogelijkheden'

22-01-2023 09:00

Ruud van Nistelrooij stelt dat het na het vertrek van Noni Madueke en Cody Gakpo redelijk puzzelen is voorin. Hoewel de trainer van PSV lof heeft voor zijn huidige spelers, ziet hij ook in dat de nodige versterkingen welkom zijn.

PSV won zaterdagavond na een povere wedstrijd met 1-0 van Vitesse. Voorin koos van Nistelrooij er na het wegvallen van zijn twee sterkste aanvallers voor om Guus Til in de basis te zetten en Xavi Simons naar de flank te verhuizen. "Kijk als je vandaag ziet voorin met Xavi en Anwar, dat zijn creatieve spelers. Dat was ook met de vleugelspelers met Cody en Noni idem dito. Je stelt nog steeds een aantal creatieve op en dat combineer je met een balans. Je zoekt gewoon naar de beste mogelijkheden die je nog hebt."

Toch ziet de trainer in dat de aanvalslinie momenteel wel heel dun bezet is. "Hopelijk kunnen we heel snel een nieuwe spits presenteren die vandaag in het stadion was", doelt Van Nistelrooij op Fabio Silva. "En hopelijk nog een buitenspeler erbij, dat heb je wel nodig. Ik moet wel zeggen dat Bakayoko vandaag uitstekend inviel. Dat is ook positief. Hij is een creatieve speler. Maar je wil wel wat erbij hebben natuurlijk. Het liefst gewoon twee spelers."