Xavi bevestigt: 'Weet niet of het al officieel is, maar Memphis gaat naar Atléti'

20-01-2023 07:20

Memphis Depay gaat FC Barcelona verlaten voor Atlético Madrid, heeft trainer Xavi Hernádez bevestigd tijdens het persmoment na de wedstrijd tegen Ceuta. De oefenmeester hoopt op vervanging.

Na afloop van de wedstrijd tegen Ceuta in de achtste finales van de Copa del Rey (0-5) werd er een persmoment gehouden. Daar verscheen een tevreden Xavi aan tafel, die terugblikte op een goede wedstrijd van zijn ploeg. "Het team is hongerig. Het is hier niet makkelijk voetballen, maar we hebben ons heel professioneel getoond en bewezen dat we een sterke selectie hebben."

Onvermijdelijk als het is, werd er snel naar de situatie van Memphis gevraagd. "Hij heeft gevraagd om te vertrekken. Ik weet niet of het al officieel is, maar hij gaat naar Atlético", zo maakte de Spanjaard aan alle twijfels een eind als die er überhaupt nog waren. Een vervanger zou in ieder geval welkom zijn. "Als het niet lukt is het geen tragedie, maar het zou beter zijn als we onszelf inderdaad zouden versterken", aldus Xavi.

Naar verwachting wordt de transfer van Memphis snel wereldkundig gemaakt. De Oranje-vedette trainde afgelopen donderdag zelfs al mee met de ploeg van Diego Simeone.