Doelpunt AC Milan afgekeurd wegens vermeend buitenspel: discutabele beslissing

20-12-2021 14:44

Een zeer opmerkelijk besluit in de slotfase van het duel tussen AC Milan en Napoli. Met nog slechts een minuut op de klok lijkt Franck Kessié voor de verlossende gelijkmaker te zorgen. De bezoekers staan klaar om de aftrap te nemen, totdat scheidsrechter door de VAR geattendeerd wordt op een vermeende buitenspelsituatie

Gedurende de aanval ligt Giroud op de grond (in buitenspelpositie), verdediger Juan Jesus van Napoli werkt de bal in de voeten van een AC Milan-speler. Via een carambole komt de bal terecht voor de voeten van de Ivoriaan, die hard uithaalt. Tot ontsteltenis van alles en iedereen in San Siro besluit arbiter Davide Massa de goal af te keuren. Een onbegrijpelijke beslissing, omdat Giroud de bal helemaal niet raakte en niet actief aan het spel deelnam. 

Uiteindelijk wonnen de Napolitanen door de omstreden beslissing de uitwedstrijd tegen de Rossoneri met 0-1. Dankzij de overwinning bezet de ploeg van Luciano Spalletti de tweede plaats in de Serie A met een achterstand van vier punten op koploper Internazionale. AC Milan bezet de derde plaats met 39 punten, net zoveel als Napoli.