Schreuder looft Conceição na basisdebuut: 'Hij heeft zijn visitekaartje afgegeven'

09-01-2023 19:21

Francisco Conceição heeft zijn visitekaartje afgegeven tijdens zijn basisdebuut voor Ajax tegen NEC, stelt Alfred Schreuder. De 20-jarige Portugees was bij tijd ongrijpbaar voor de verdediging van de Nijmegenaren.

Door de afwezigheid van Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus was de spoeling dun in de voorste linie van Ajax. Dat was goed nieuws voor Conceição, die bij vlagen liet zien hoe goed hij wel niet aan de bal is.

"Hij bracht goede energie, hield goed de breedte in het spel en was dreigend", begon Schreuder na afloop van het duel. "Je had het gevoel dat wanneer hij aan de bal kwam de tegenstander dacht: er gaat wat gebeuren. Dat kan net die ruimte geven aan andere spelers om vrij te komen. Ik was zeker tevreden met hoe hij het heeft ingevuld."

Dat Conceição bracht wat hij bracht, was geen verrassing voor de Ajax-trainer. "We hebben dit al wel op trainingen en bij Jong Ajax gezien. Het is eigenlijk precies de weg die hij moet bewandelen, als je puur naar hem kijkt. Vandaag heeft hij het geluk dat er zieken waren, maar hij geeft wel zijn visitekaartje af. Dat is ook heel belangrijk."

Of dat visitekaartje tot een nieuwe basisplaats heeft geleid, blijft de vraag. Woensdag komt er een antwoord op die vraag, wanneer de Amsterdammers het in de KNVB-beker opnemen tegen FC Den Bosch.