Walker bijt van zich af op persconferentie: 'Leg de rode loper niet voor hem uit'

07-12-2022 18:14

Kyle Walker is niet van plan om de rode loper uit te leggen voor Kylian Mbappé. De rechtsback van Engeland treft de ster van Paris Saint-Germain als zijn directe tegenstander in de kwartfinale van het WK. De verdediger beet van zich af op de persconferentie.

Mbappé is tot nu toe dé man bij Frankrijk en misschien ook wel van het hele toernooi. De Franse ster wist al vijf keer het net te vinden en twee keer succesvol een ploeggenoot te bedienen. Bij tijd lijkt het sprintkanon ongrijpbaar, maar daar wil Walker niets van weten.

"De wedstrijd is niet Engeland tegen Mbappé, het is Engeland tegen Frankrijk", begint de 32-jarige international van The Three Lions. "We respecteren dat hij een goede speler is en in een goede vorm steekt, maar ik ga geen rode loper voor hem uitleggen zodat hij kan scoren. Ik vecht voor mijn land in de kwartfinale van het WK. Het is do or die. Hij (Mbappé) zal niet bij mijn in de weg staan om mijn kansen op de wereldtitel te verspelen", besloot hij.

Dat Walker überhaupt op het toernooi actief is, is opmerkelijk te noemen. De verdediger van Manchester City kampte lange tijd met een liesblessure en werd enkele weken voorafgaand aan het mondiale eindtoernooi nog geopereerd, maar bleek op tijd fit. Of het duel tussen de twee snelheidsduivels er van gaat komen, is nog maar de vraag. Mbappé liet de laatste groepstraining van Frankrijk schieten en is een vraagteken voor het treffen.