Mbappé de ideale WK-spits volgens De Visser: 'Scoorde de ene na de andere goal'

20-11-2022 13:59 Laatste update: 14:34

Aad de Mos, Piet de Visser en Sjors Ultee hebben voor VoetbalNieuws hun ideale WK-elftal samengesteld en vandaag is de spitspositie aan de beurt. De Mos kiest voor Lionel Messi, terwijl De Visser na lang twijfelen voor Kylian Mbappé koos. Ultee sloot zich aan bij laatstgenoemde.

"Bij Argentinië moet je Messi helemaal vrijlaten", begint De Mos. "Die andere tien moeten in dienst van hem spelen. Hij zorgt wel dat hij op de goede manier aan de bal komt. Hij moet niet te veel doen. Hij moet uitgerust zijn voor een lang toernooi, als ze de finale halen."

"De Copa America heeft hij gewonnen", vervolgt De Mos. "Die is al binnen. Hij wil natuurlijk uit de schaduw van Maradona komen. Dan moet je wereldkampioen worden. Ik denk dat iedereen in zijn omgeving ook begrepen heeft dat dat op die manier alleen maar kan. Het is niet voor niks dat hij het hele Argentijnse elftal heeft uitgenodigd op zijn vakantieadres in Ibiza. Er is dus door Messi wel aan teambuilding gedacht. Hij weet dat hij al die jongens hard nodig heeft."  

De Visser kiest voor een andere vedette van Paris Saint-Germain. De meesterscout van Chelsea heeft de aanvaller van Frankrijk in zijn rapporten staan. "Mbappé heb ik heel jong gevolgd. Ik ging altijd naar de jeugdelftallen kijken van Frankrijk, Brazilië enzovoorts. Die zag ik in de jeugd van Frankrijk op een toernooi voor de Onder 17. Hij scoorde de ene na de andere goal. Die snelheid had hij toen al. Die heb ik daar gevolgd en ben ik blijven volgen. Ik heb hem nooit naar Chelsea kunnen halen, maar ik vind het een geweldige spits."

Toch twijfelde De Visser wel over het opstellen van Mbappé. "Eigenlijk hoort Lewandowski in het dreamteam. Die zit op de bank dan", lacht De Visser. "Dat is natuurlijk ook een fenomeen in de spits."

Ultee sluit zich aan bij de keuze van De Visser. "Het WK kijk je omdat je die toppers wil zien spelen. Iemand die kan bepalen of een team wel of geen wereldkampioen wordt. Dat een speler in de verlenging van de halve finale opstaat en zijn team naar de overwinning helpt. Mbappé is natuurlijk wel zo’n speler. Ik wil niet zeggen de beste op dit moment, maar het is wel écht extreem goed."