De Mos kiest beste linksbuiten: 'Iedereen vindt die tierelantijnen mooi bij hem'

19-11-2022 17:00 Laatste update: 17:36

Over één dag is het dan eindelijk zo ver: het WK voetbal gaat van start. In aanloop naar het toernooi sprak VoetbalNieuws met Aad de Mos, Sjors Ultee en Piet de Visser over de beste elf die we op het mondiale eindtoernooi kunnen gaan aanschouwen. Tijdens deze editie is er aandacht voor de beste linksbuiten.

"Neymar vind ik ook een geweldenaar, die kan met de bal ook alles. Hij kan passeren, kappen, draaien én scoren. Scorend vermogen heeft hij altijd gehad en zal hij ook altijd blijven hebben", aldus De Visser, die een verandering bij de Braziliaan heeft gezien. "Waarom is hij nu weer zo goed denk je? Het komt door Messi. Messi heeft invloed op Neymar. Hij praat met hem en zegt: ik geef jou die ballen, dan ben je weer de uitblinker bij Brazilië en PSG."

"Ook al speelt Brazilië slecht, iedereen vind zijn bewegingen en tierelantijnen mooi in zijn spel. Hij kan dingen die weinig spelers beheersen, het is een pleintjesvoetballertje", aldus de analist, die toch meer kans geeft op een wereldtitel aan het Argentinië van Lionel Messi. "Zijn honger is niet zo groot, ik denk dat die van Messi groter is."