De Mos kiest favoriete middenvelder: 'Het anker tussen aanval en verdediging'

17-11-2022 17:00 Laatste update: 17:06

Het WK gaat bijna van start... Nog maar drie nachtjes slapen en de bal rolt bij het eindtoernooi in Qatar. VoetbalNieuws spreekt in aanloop naar het WK met Aad de Mos, Sjors Ultee Piet de Visser over hun ideale opstelling. In deze editie aandacht voor de positie van centrale middenvelder.

De Mos hoeft geen seconde na te denken wanneer hem gevraagd wordt naar de beste centrale middenvelder op het WK. "Casemiro, dat is algemeen bekend", klinkt het resoluut van de analist. "Dat is één van de posities die ik als eerste invul. Dat moet een goede speler zijn, omdat hij het anker is tussen het aanvallende en verdedigende gedeelte."

Volgens De Mos is het een uitgemaakte zaak dat de Manchester United-speler daar zou staan in zijn ideale opstelling. "Als je hem compact laat spelen waardoor hij zijn kwaliteiten goed kan etaleren, is het de belangrijkste positie." Huidig SC Cambuur-trainer Ultee is het niet eens met De Stalen Snor. "Ik kies voor Jamal Musiala, een wat jongere speler."

'Écht een geweldige voetballer'

Toch plaatst de 35-jarige Utrechter tergelijkertijd een kanttekening. "Het is altijd de vraag hoe goed hij nu al is. Het is een speler om nu al naar uit te kijken, maar ook voor de komende twaalf jaar. De techniek, de visie, het kunnen creëren van kansen...", vervolgt Ultee vol bewondering.

Voor de televisiekijker thuis heeft de oefenmeester nog een advies: "Als je anderhalf uur op hem let, ga je overal tegenkomen. Van linksvoor tot rechtsback en alles kan hij goed. Hij is zó gecontroleerd aan de bal. Écht een geweldige voetballer."

Benieuwd naar de keuze van meesterscout Piet de Visser? Bekijk het hele video-item op het Youtube-kanaal van VoetbalNieuws!