Meer video’s

Heerlijke anekdote Piet de Visser: ‘Wilde hem halen maar dat mocht niet’

15 november - 17:00 Laatste update: 17:39
0

Nog vijf dagen totdat het WK in Qatar van start gaat. Het ideale WK-elftal dat Piet de Visser, Sjors Ultee en Aad de Mos opstellen met VoetbalNieuws begint steeds meer vorm te krijgen. Ditmaal is het rechtermiddenveld aan de beurt.

De Visser kiest rechts op het middenveld voor een voormalig Ballon d'Or-winnaar. "De hele wereld weet dat Modrić een topmiddenvelder is. Ik volg hem al vanaf zijn vijftiende jaar." De inmiddels 37-jarige Kroaat kwam toen nog uit voor de jeugd van Dinamo Zagreb. "Ik heb zo mijn best gedaan voor Chelsea om hem jong te krijgen, maar dat is me nooit gelukt. Later ging hij naar Tottenham Hotspur en toen waren we te laat met Chelsea."

De meesterscout van Chelsea verklapt dat de Londenaren de middenvelder in zijn Tottenham-tijd ook naar Stamford Bridge wilden halen. "Toen wilden we hem ophalen bij Tottenham en persoonlijk waren we rond. De voorzitter stak er een stokje voor en zei: hij kan gaan waar hij wil, maar hij gaat nóóit naar de concurrent. Toen werd Modrić voor minder geld aan Real Madrid verkocht."

Kersvers SC Cambuur Leeuwarden-trainer Sjors Ultee kiest voor een stuk jongere spelverdeler. "De ex-Golden Boy: Pedri. Hij is nog zo jong. Pedri doet me heel erg denken aan Iniesta. Waar Frenkie geweldig is in opbouwend opzicht, is deze speler wel heel erg compleet. Hij is goed in de combinatie, in driehoekjes maken en de derde man worden, maar ook gewoon passeren. Je ziet hem voorin komen, steekballetjes geven, assists geven en scoren."

Voor De Visser blijft Modrić de allerbeste keuze. "Het is een geweldige voetballer, een alleskunner. Hij is klein, maar hij ziet het spel en heeft ook vier longen. Hij verdedigt, valt aan en geeft passes. Modrić heeft alles. Niet normaal wat hij op deze leeftijd nog presteert."

Benieuwd naar de keuze van Aad de Mos rechts op het middenveld? Bekijk het hele item op ons Youtube-kanaal!

Plaats een reactie