De Mos en De Visser kiezen ideale WK-linksback: 'Tegenwoordig moet je aanvallen'

14-11-2022 17:00 Laatste update: 18:15
3

Het WK gaat over zes dagen van start. Dat betekent dat het tijd is om alvast te fantaseren over de ideale opstelling van het toernooi. VoetbalNieuws sprak met Aad de Mos, Piet de Visser en Sjors Ultee over het beste team dat zij konden maken. In aflevering vijf wordt naar de ideale linksback gekeken die in Qatar in actie komt.

De Mos houdt zijn keuze binnen de grenzen. "Het is een moeilijke positie. Er zijn niet veel goede linksbacks in de wereld die uitmuntend zijn. Eéntje die er nu aankomt is Malacia. Voor mij is hij de vaste linksback, ook als wingback bij het Nederlands elftal. Hij maakte dezelfde ontwikkeling door die Lisandro Martínez ook heeft doorgemaakt bij Ajax."

De Visser werpt zijn blik naar het zuidwesten. "Ik heb er ook weer lang naar moeten zoeken. Ik heb gekozen voor Theo Hernández. Niet zijn broer Lucas: die is wat ouder en heeft ook altijd linksback gespeeld bij het Franse elftal en Bayern München. Theo is meer een aanvallende back, in het moderne voetbal moet je aanvallen als linksback. Daarom heb ik gekozen voor een back die altijd opkomt en dat is Theo Hernández. Franse elftal en nu uitblinker bij Milaan."